Over ons

Ik ben Lotte de Wal, ik ben geboren in 1995 in het dorpje Oostwold gelegen in het Oldambt. Zolang ik me kan herinneren al gek op en omringd door paarden. Zoals velen begonnen op mijn zesde met het rijden op een manege.

 

In mijn tiende levensjaar heb ik de eerste shetlanders van een bevriende hobbyboer zadelmak gemaakt. Daarna heb ik in de loop der jaren vele paarden zadelmak gemaakt, veelal bij vrienden, kennissen, en mijn eigen paarden. Op mijn 12e kwam ik in aanraking met de holistische wijze van trainen, ik kreeg les van een holistische trainster en volgde een holistisch trainingskamp. Ik heb hier ontzettend veel kennis opgedaan en geleerd om vanuit een basis van respect en vertrouwen een relatie aan te gaan met het paard. Luisteren naar je paard, reageren op signalen die het geeft en plezier dat is de basis voor een goede relatie.

Plezier voor zowel ruiter als het paard staat voorop, een paard dat gedwongen wordt zal op den duur niet meer in staat zijn om zich verder te ontwikkelen en kan gedragsproblemen gaan vertonen.

 

In de loop der jaren heb ik al veel mensen kunnen helpen met het doorrijden, probleemgedrag bij paarden en beleren. Ook ben ik begonnen met het begeleiden in het berijden en anderen helpen een goede vertrouwensband te krijgen met hun paard.

 

 

"Er zijn geen probleempaarden, alleen onbegrepen en niet gehoorde paarden."

- Lotte de Wal

Ik werk volgens het freestyle systeem van Emiel Voest waar ik ook mijn niveau 1 instructeurs diploma heb behaald in 2017. Inmiddels ben ik bezig met de niveau 3 instructeurs opleiding aan de Freestyle Academie van Emiel Voest.

 

Mijn manier van trainen is rustig en consequent, ik ga uit van een samenwerking met het paard, in respect en balans. Ik ben ambitieus en geef nooit op.

Centraal staat dat elk paard een eigen karakter heeft en dus ook zijn eigen behoeften en snelheid van trainen. Ik luister naar het paard en zal een paard dan ook nergens toe dwingen, plezier staat voorop.

 

Mijn doel is dat het paard en de eigenaar/ruiter in een harmonieuze relatie te laten samenwerken en samen door te groeien.

IMG_1789
IMG_1820
IMG_1800

Bekijk onze diensten.  Diensten>