Verkeersmak maken

Om met het paard naar buiten te gaan en deel te nemen aan het verkeer is het voor uw veiligheid, de veiligheid van uw paard en uw directe omgeving in het verkeer, belangrijk dat het paard vertrouwd is met de verschillende verkeersomstandigheden en hier niet van schrikt.

Wij hebben veel ervaring met het verkeersmak maken. Wij maken gebruik van de techniek dubbele lange lijnen. Eerst zal er in de bak aan de hand een obstakelparcours worden afgelegd. Hierna wordt het parcours aan de dubbele lange lijnen afgelegd. Als dit goed gaat en het paard heeft genoeg vertrouwen gaan we aan de dubbele lange lijnen eerst naar buiten. Eerst zullen we een wat rustigere route kiezen en uiteindelijk wordt dit opgebouwd naar een drukkere route. Wanneer het paard braaf aan de dubbele lange lijnen loopt zal er onder het zadel geoefend worden.

 

Het kan in veel gevallen helpen dat er een rustig mak paard bij is. Dit is niet altijd mogelijk, in dat geval zorgen we dat er dan iemand bij is op de fiets.

 

Het belangrijkste is echter dat we het paard leren op de ruiter te vertrouwen, zodat wanneer het schrikt er geen gevaarlijke situaties (meer) ontstaan en het paard goed controleerbaar blijft.

 

Voor meer informatie kunt contact opnemen met ons.